Brave new world

Nu gäller nya förutsättningar för min privatekonomi, och ni som följer mig vet varför. Som singelhushåll går delen fasta kostnaderna upp, naturligt nog. Så här ser det ut för mig nästa år på totalen, i alla fall enligt plan!Boende
Jag har boende. Vi var mitt i en flytt när detta hände och jag bor kvar i vår nya lägenhet i Göteborg. Den är kanske lite för stor och egentligen lite dyr, men det är en riktigt fantastisk lägenhet med bra läge, centralt men ändå LUGNT (viktigt för mig som har barn), fräsch och den har en killer view. Jag har dessutom garageplats 10m från huset till en förhållandevis låg kostnad.

Övrigt
Förutom att barnförsäkring och barnomsorg halveras händer inte mycket med denna kategori. Min fackavgift är kvar, CSN likaså.

Mat
Räknar med 3/5-kostnad här, ca. Det bör vara lätt!

Kläder, nöje osv
Här kommer kostnaden gå upp och mer och mer för varje år. Dottern är inte dyr i drift än, men jag är säker på att det kommer. Jag spenderar dock inte mycket så det ska nog gå bra.

Bil och transport
Jag har bestämt mig för att behålla bilen tillsvidare. Det underlättar verkligen när man ska handla, åka på utflykter osv när man har barn. Det är en kostnad, men det räcker med förändring just nu!

Sparande!
Denna kategori kommer ju naturligt nog gå ner i rena kronor. Dessutom minskar marginalen att spara lite, men kan jag hålla mig över 20% är jag "nöjd" (läs: hade velat spara mer men får lägga det på en realistisk nivå).

Jobb
Inget har förändrats där förutom att vi sent om sider fått vår lönehöjning. Det gick väl okej, runt 3,5%, men jag ligger nog fortsatt lite lågt egentligen. Får retroaktivt sedan april nu. Jag är tacksam för att jag har ett bra jobb med bra lön, det gör att jag kan fortsätta ha kvar vår nya lägenhet ganska enkelt och fortfarande leva gott och spara rejält.

Trots stora förändringar hoppas jag kunna hålla igång sparandet ordentligt även nästa år!

//@SnackarGoja

Kommentarer

  1. Ser ju riktigt bra ut med goda marginaler dessutom. Väldigt skönt för dig och din dotter, jättestort plus att du kan bo kvar i den nya, fina lägenheten! :) Det finns lite ljusglimtar i mörkret. Önskar dig allt gott i framtiden!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av Nordea Investor, tankar kring courtageklasser och att ge rätt info

IIKS - ett bättre(?) alternativ till Avanza Zero?

Flytten till Nordea, uppföljning