Utkast för exitregler

Ett första utkast för:
Förhållningsregler för exit ur innehav


Bildkälla: https://www.flickr.com/photos/stuartherbert/5158968749

Nedan är inte mina regler eller min strategi - än. Det är bara något jag funderat över, varför sitta kvar med surdegar som inte levererar och varför inte plocka hem vinst? Man vet att man borde göra både ock, men ack vad svårt det kan vara!

Jag har funderat lite på hur man ska tänka och kom fram till en idé enligt exemplet här. Hur gör ni och har ni några kommentarer på hur jag tänker? Något som är bra, något som är skit? Dela gärna med er och motivera varför :)!

Långsiktiga innehav:
  • Ett innehav går ner 20%. Jag tror inte på att dra en hård gräns här, men när ett innehav når -20% MÅSTE en analys göras av bolaget och varför jag valt att ha innehavet. Har fundamentan ändrats i bolaget? Tror jag fortfarande på bolaget och produkten? Blir svaret ja respektive nej ska innehavet avyttras.
Kortsiktiga innehav:
  • Innehavet går ner 10% från mitt GAV. Fundera på om det är en överreaktion eller om nedgången signalerar att något är riktigt snett med bolaget. Gå i så fall ur direkt! 
Långsiktiga och kortsiktiga innehav:
  • När tunga chefer och insynspersoner gör en #kexit, ja då är det läge att omvärdera huruvida du tror på bolaget. Tror inte ens ledningen själva på bolagets performance och hellre skor sig på småsparare, ja då vill jag nog inte vara kvar som investerare.
Långsiktiga och kortsiktiga innehav:
  • Bolaget går upp 25% från mitt GAV OCH bolaget är för stort i förhållande till innehavsmål. Sälj 10% eller mer i bolaget för att nå närmare innehavsmålet.
  • Bolaget går upp 50% från mitt GAV OCH bolaget är för stort i förhållande till innehavsmål. Sälj 10% eller mer i bolaget för att nå närmare innehavsmålet.
  • Bolaget går upp 75% från mitt GAV OCH bolaget är för stort i förhållande till innehavsmål. Sälj 10% eller mer i bolaget för att nå närmare innehavsmålet.
  • Bolaget går upp 100% från mitt GAV OCH bolaget är för stort i förhållande till innehavsmål. Sälj så att din ursprungliga investering är återbetald. Ytterligare aktier får behållas tills gut feelingen säger annorlunda.
@SnackarGoja

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av Nordea Investor, tankar kring courtageklasser och att ge rätt info

IIKS - ett bättre(?) alternativ till Avanza Zero?

Flytten till Nordea, uppföljning