Månadsrapport för augusti 2017

Månadsrapport för augusti 2017Kort kommentar och lite personlig goja
På ett personligt plan har FamiljenGoja tagit ett stort beslut. Vi ska inom en överskådlig framtid (ca 1 år) försöka hitta en hyresrätt och sälja vårt radhus (brf). Det känns fantastiskt skönt, jag är obotligt trött på föreningen och styrelsen. Det ska bli skönt att slippa dela ekonomi med folk jag inte tror klarar av att hantera varken ekonomi eller styrelsearbete. Om ett år hoppas jag sitta på en hög av pengar som bara väntar på nästa börskrasch!

Jag postade en tweet angående dokumentären Minimalism på Netflix vilket har genererat massor av rolig diskussion och engagemang. Tack för det!


Personligen har vi börjat sälja av saker vi inte använder eller har flera av. Ställ dig frågorna: "Använder jag den här?" och "tillför detta något värde till mitt liv?". Är svaret nej, varför sjutton har du grejorna kvar då?

På bara nåra dagar har vi redan sålt grejor för 2900kr! Så ta er i kragen och fundera på om ni behöver allt ni har, annars sälj det!

I portföljen har inga stora förändringar skett. Jag har fortsatt fylla på i befintliga bolag, bland annat i Disney som jag långsiktigt tror starkt på. Varumärket är otroligt mycket starkare än Netflix och content is king. Står valet för en barnfamilj mellan Disney och Netflix tror jag valet är givet.
Strategin säger också att det är dags att öka i investmentbolag, så det har jag gjort!

Månadens köp
Ganska många köp i augusti, som vanligt...


Månadens sälj
  • Inget bidde sålt denna månad.
Utveckling under månaden
Likt index går portföljen ner, tyvärr mer än index denna månad. Har några riktiga surdegar som drar ner ordentligt.


Sparkvot
Lite förvånad över vår fortsatt höga sparkvot, men samtidigt glad. Vi har haft ganska låga utgifter, förhållandevis - fortfarande mycket högre än många av er därute på finanstwitter. Har svårt att se att vi går lägre än detta i utgifter, ska kvoten upp rör det sig om intäkter.


Total utveckling YTD

YTD har jag 6,40% mot Six30RX's 6,00%. Det är väl sådär, men jag tror och tycker att det är för tidigt att se hur min strategi lirar. Innan december gör jag inget med strategin, även om jag kramar index.Portföljsammanfattning


Sen sist har jag gjort ett försättsblad till mitt excelark. Det sammanfattar portföljen i sin helhet och hur det går. Vill ni se innehaven och fördelningen mellan aktierna kan ni göra det här. Portföljen är nyuppdaterad i samband med månadsrapporten.

Mest läst på bloggen
  1. Månadsrapport för juli 2017
  2. Känslor, strategi och disciplin
  3. @Snackargojas supersnabba och enkla källarfranska
Kul att brödinlägget blev uppskattat, tack för det!Det var allt för denna gång! 


Ha det gott!
//@SnackarGoja

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av Nordea Investor, tankar kring courtageklasser och att ge rätt info

IIKS - ett bättre(?) alternativ till Avanza Zero?

Flytten till Nordea, uppföljning