Funderar på en Kexit


Fyra höga chefer som alla borde ha god insyn i verksamheten säljer av sina aktier precis innan en vinstvarning, småspararna får ta smällen.

"Under de två veckor som föregick torsdagens vinstvarning i Cloetta dumpade fyra höga chefer i godisbolaget aktier för närmare 1,5 miljon kronor."
http://www.di.se/nyheter/cloetta-vinstvarnar/


Det här är något som faktiskt upprör mig i grunden som aktieägare, och då inte bara som aktieägare i Cloetta. Reglerna för insiderhandel måste skärpas till, att personer med insyn får sälja i samband med att dåliga nyheter är på gång är ytterst tveksamt, helt klart etiskt men kanske även lagligt (inte tillräckligt insatt). Det får FI avgöra.Alla som jobbat på någon form av större bolag vet dock att man pratar med varandra, olikt regeringen där det mesta verkar haverera. Det sker på alla olika nivåer och det varierar såklart från bolag till bolag, men saker som försäljning, lönsamhet, produktionsstopp etc är garanterat topics på ledningsmöten. Att hävda att cheferna inte hade en aning om dåliga nyheter tror jag personligen är ren goja.
"Cloetta: Insynsförsäljning oberoende av vinstvarning"
https://www.affarsvarlden.se/bors-ekonominyheter/cloetta-insynsforsaljning-oberoende-av-vinstvarning-6871061
All heder till Jacob Broberg som inte kan ha en lätt dag på jobbet, och generellt är han en klippa på att svara även oss små aktieägare snabbt. Sådant uppskattas!

För mig är förtroendet dock rejält sargat för Cloettas ledning och jag överväger att göra en Kexit.

Hur resonerar ni?

//@SnackarGoja

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av Nordea Investor, tankar kring courtageklasser och att ge rätt info

IIKS - ett bättre(?) alternativ till Avanza Zero?

Flytten till Nordea, uppföljning