Kvartalsrapport Q2 2017

Det var inte aldrig bättre förr! Ransoneringen satte sina spår i beteende och köpvilja. Min käre morfar har trots att han hela livet haft det gott ställt alltid varit mycket "sparsam", förutom på verktyg där han kan spendera hur mycket som helst =). Fotot är på min frus morfars fars gamla plånbok.


Kommentar

Q2 har varit spännande, med lite mer sidledes rörelse från mitten och maj framåt och avslutats med lite nedgång i sen juni. Jag har gått på min första nit i investerandet i och med HM. Det känns såklart både tråkigt men samtidigt lärorikt. Sparandet fortsätter och intresset består, det är ett bra tecken! Vi drog ju igång sparandet på riktigt strax före årsskiftet, dessförinnan hade vi enbart lite fonder för kanske 10 000-15 000 - resten hade gått in i vårt radhus. Nu är vi på god väg och kommer enkelt ta målet med 100 000 kr i aktieportföljen innan årsskiftet 2017/2018. Vi har dessutom sparat ihop till en buffert på två månaders totala utgifter och har en minibuffert på en månads utgifter på lönekontot. Rekommenderar alla att skaffa budget och buffert samtidigt som ni har ett aktiesparande. Man får otroligt mycket bättre koll på ekonomin med en budget med uppföljning, tro mig, efter 18mån vet jag.

Jag har också börjat blogga, det känns kul! Det har jag inte gjort på 10 år nu. Bloggen kommer vara ett supplement till Twitter för att utveckla resonemang och föra logg på hur det går. Mycket skriver jag för att lära mig och reflektera över vad jag gör. Tycker ni det är intressant på vägen är det ju superkul också!

Månadens köp, juni

Det har blivit många köp denna månad, i många bolag:

Apple, Balder, Castellum, Catena Media, Concentric, Disney, Evolution Gaming Group, HM, Hexagon, Hufvudstaden, NIBE, Nordea, Skanska och Volvo


Total utveckling Q2Total utveckling YTDSparkvot

Rekord för sparkvoten i juni med 38,2%! Detta har förstås varit möjligt pga skatteåterbäring för mig och frugan, samt lite extra inkomster, annars är det svårt med såhär hög sparkvot. Totalt fick vi in lika mycket som min nettolön extra i juni!

Sett över året ser det ut såhär med ett fint snitt på 25,5% totalt och 19,3% till aktier. Jag är supernöjd med Q2 ur sparperspektiv, positiv trend hela vägen!

Målet för 2017 är >15% på totalt sparande.


Långsiktiga portföljen

Fortsätter att tanka på i långsiktiga portföljen, den står för närvarande för ca 59% av kapitalet i aktieportföljen. Fokus framåt ligger på tillväxtportföljen.

Utveckling Q2Utveckling YTDTillväxtportföljen

Har laddat på en del i tillväxtportföljen, allt enligt plan!

Utveckling Q2


Utveckling YTD


Utländska portföljen

Även här har vi laddat på ordentligt under Juni! Kul att ha några utländska innehav.

Utveckling Q2Utveckling YTDDotterns portfölj

Flyttat innehaven från ett ISK till ett KF, så utvecklingen är missvisande. Hon hade en rätt positiv utveckling fram till flytten, därefter har det gått sådär. Ta därför nedan med en nypa salt.

Utveckling juni av KFOch lekportföljen hos Nordnet då?

Kommentar

Här gör jag ju som jag vill och grundar investeringarna mer på känsla än bara fundamenta och marknadsanalys eller "trendspaning", det leder till att portföljen är lite mer volatil. Trots det är det långt ifrån en Micro-cap/First North/Aktietorget-portfölj, jag håller mig till mer eller mindre välkända bolag.

Utveckling Q2Utveckling YTWDet var allt för denna gång! 
Ha det gott!
//@SnackarGoja

Kommentarer

  1. Hej Gojan!

    Ville bara säga att jag lagt till din blogg på listan över svenska ekonomibloggar. http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2017/07/svenska-ekonomibloggar-hela-lista.html

    Hälsar Seglarn

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av Nordea Investor, tankar kring courtageklasser och att ge rätt info

IIKS - ett bättre(?) alternativ till Avanza Zero?

Flytten till Nordea, uppföljning