Intressen och vad det kan kosta...Hur mycket låter ni era intressen kosta? Såhär två veckor in på semestern börjar det klia i mina fingrar att starta upp något nytt projekt. Har byggt lite möbler till vardagsrummet som nu är klara (vedförvaring och hylla) och nu har jag inte mer än att skruva upp lite grejor och fixa i trädgården.

Jag har nog tweetat en bild på någon ukulele någon gång, det är något jag bygger ibland. Hittills har det blivit tre stycken, en elektrisk och två akustiska. Det är fantastiskt kul att bygga instrument, men oj oj oj vad det kostar. Totalt har jag väl lagt kanske 10000kr på dessa tre instrument samt lite verktyg. Turligt nog hade jag de mesta verktygen, men har "behövt" köpa en massa specialgrejor som man inte använder vid grovsnickrande.

Nu funderar jag på att köpa hem lite mer material, och det är inte direkt som att gå en sväng till Byggmax. Exklusiva träsorter och specialmaterial samt nya verktyg gör att det drar iväg snabbt. Beställningen som ligger i shopping carten ligger på över 7000kr. Då är det material till två ukulelar till, mindre än så känns ovärt att handla till pga fraktkostnader från USA (enklast att få bra grejor därifrån).

Sett i tid tar det mig ca 80 timmar att bygga en ukulele, så ca 43kr/h för min underhållning landar kalaset på. Det känns ju överkomligt men jag vet att jag PLÖJER mig ner i sådana här projekt så det tar slut rätt fort (ALLDELES för fort...). Behöver jag fler ukulelar? Absolut inte, jag har redan 6st. Jag bygger för att utmana mig själv och att det ska bli bättre och bättre, när jag byggde första hade jag aldrig byggt något instrument tidigare. Nästa bygge vill jag se till att spelbarheten ökar några steg ytterligare!
Behövde få ur mig att det är segt att intressen ska kosta så mycket, men samtidigt mår jag bra när jag får fixa och dona så det är säkert värt det för mig på ett personligt plan ändå. Men det tar emot för mig, jag känner redan att jag lagt ner för mycket pengar på det här.

Känner ni andra så när ni köper dyra saker till era intressen?

//@SnackarGoja

PS. Sen vet ju alla att framgångsrika investerare spelar ukulele, se bara på Warren Buffet! DS.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Utvärdering av Nordea Investor, tankar kring courtageklasser och att ge rätt info

IIKS - ett bättre(?) alternativ till Avanza Zero?

Flytten till Nordea, uppföljning